Ako ne znate šta da spremite za večeru, piroške su odlično rešenje.
Sastojci:
- 1 vrećica suvog kvasca
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašike mlakog mleka
- 150 g kuvanog krompira
- 50 g maslaca
- 350 g brašna
- malo soli
- 2 žumanca
- 1,5 dcl mleka
Za fil:
- 120 g šunke
- 1,5 dcl kisele pavlake
- biber, peršunov list
Priprema:
Kvasac, suvi biljni začin i 2 kašike mleka pomešajte i ostavite na toplom mestu da se kvasac aktivira. U posebnu posudu stavite brašno, kuvani i propasirani krompir, maslac, so, žumanca i aktiviran kvasac, pa sa toplim mlekom umesite testo. Ostavite testo da odmori na toplom mestu i pripremite nadev. Šunku izrežite na sitne kockice, dodajte biber, seckani peršun, pavlaku i sve dobro promešajte. Zatim razvaljajte testo debelo oko 1 cm i izrežite oblike 8×4 cm. Po dužini stavite nadev, oblikujte pirošku i pržite u vrućem ulju oko 10 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: mimiskingdom
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom