Ako ne znate šta da spremite za večeru, piroške su odlično rešenje.
Sastojci:
- 1 vrećica suvog kvasca
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašike mlakog mleka
- 150 g kuvanog krompira
- 50 g maslaca
- 350 g brašna
- malo soli
- 2 žumanca
- 1,5 dcl mleka
Za fil:
- 120 g šunke
- 1,5 dcl kisele pavlake
- biber, peršunov list
Priprema:
Kvasac, suvi biljni začin i 2 kašike mleka pomešajte i ostavite na toplom mestu da se kvasac aktivira. U posebnu posudu stavite brašno, kuvani i propasirani krompir, maslac, so, žumanca i aktiviran kvasac, pa sa toplim mlekom umesite testo. Ostavite testo da odmori na toplom mestu i pripremite nadev. Šunku izrežite na sitne kockice, dodajte biber, seckani peršun, pavlaku i sve dobro promešajte. Zatim razvaljajte testo debelo oko 1 cm i izrežite oblike 8×4 cm. Po dužini stavite nadev, oblikujte pirošku i pržite u vrućem ulju oko 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus