Napravite domaće pogačice na najprostiji način. Jednostavan recept kom niko neće odoleti. Ove pogačice su odlične za sendviče i razne namaze. Treba vam nekoliko jednostavnih sastojaka i malo vremena. Napravite i vi omiljeno pecivo mnogih na lak način.
- Sastojci:
- 1 šolja mleka
- 7 g suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 jaje
- 60 g putera
- 1 kašičica soli
- 3 šolje brašna
- ulje
- puter (otopljen)
Priprema:
U činiju stavite mleko, kvasac i jednu kašiku šećera i mešajte dok se šećer i kvasac ne rastvore. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte drugu kašiku šećera, jaje, puter, so, brašno, i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Kada testo počne da se formira, mesiti ga rukama dok ne postane glatko. Sipajte ulje u posudu, prebacite testo i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da se diže 90 minuta, ili dok se ne udvostruči. Nakon isteka vremena testo iseći na 15 delova i formirati male loptice. Prebacite ih u pleh, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se dižu još 1 sat. Jufkice premažite otopljenim puterom, prebacite u rernu i pecite na 180°C 25 minuta. Izvadite ih iz rerne kada porumene i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus