Već vam je poznato da je miris domaćeg hleba jedan od najlepših i da nema ništa lepše nego kada uz obrok poslužite svež i vruć hleb. Sada je to još lakše uz naš recept u nastavku. Ovaj domaći hleb napravićete čak iako niste vešti u mešenju testa jer je zaista lako.
- Sastojci:
- 500 g integralnog pšeničnog brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 1 šolja mleka
- pola kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica: origano i bosiljak
- 1 kašika ulja
Priprema:
Pomešajte kvasac i šećer u pola šolje toplog mleka. Ostavite oko 10-15 minuta dok ne počne da se peni. Brašno i začine sipajte u posudu i promešajte. Dodajte ostatak mleka, ulje i kvasac. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Gotovo testo prebacite u kalup obložen papirom za pečenje i prekrijte krpom. Ostaviti na toplom mestu da naraste (oko 2h). Stavite hleb u rernu zagrejanu na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus