Već vam je poznato da je miris domaćeg hleba jedan od najlepših i da nema ništa lepše nego kada uz obrok poslužite svež i vruć hleb. Sada je to još lakše uz naš recept u nastavku. Ovaj domaći hleb napravićete čak iako niste vešti u mešenju testa jer je zaista lako.
- Sastojci:
- 500 g integralnog pšeničnog brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 1 šolja mleka
- pola kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica: origano i bosiljak
- 1 kašika ulja
Priprema:
Pomešajte kvasac i šećer u pola šolje toplog mleka. Ostavite oko 10-15 minuta dok ne počne da se peni. Brašno i začine sipajte u posudu i promešajte. Dodajte ostatak mleka, ulje i kvasac. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Gotovo testo prebacite u kalup obložen papirom za pečenje i prekrijte krpom. Ostaviti na toplom mestu da naraste (oko 2h). Stavite hleb u rernu zagrejanu na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem