Već vam je poznato da je miris domaćeg hleba jedan od najlepših i da nema ništa lepše nego kada uz obrok poslužite svež i vruć hleb. Sada je to još lakše uz naš recept u nastavku. Ovaj domaći hleb napravićete čak iako niste vešti u mešenju testa jer je zaista lako. 

  • Sastojci:
  • 500 g integralnog pšeničnog brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 šolja mleka 
  • pola kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica: origano i bosiljak
  • 1 kašika ulja 

Priprema:

Pomešajte kvasac i šećer u pola šolje toplog mleka. Ostavite oko 10-15 minuta dok ne počne da se peni. Brašno i začine sipajte u posudu i promešajte. Dodajte ostatak mleka, ulje i kvasac. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Gotovo testo prebacite u kalup obložen papirom za pečenje i prekrijte krpom. Ostaviti na toplom mestu da naraste (oko 2h). Stavite hleb u rernu zagrejanu na 180°C oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE