Meso i sendviči su uvek bolji uz mekanu i toplu lepinju. Obogatite standardni recept omiljenim namirnicama na našim trpezama - sirom i belim lukom. Ove lepinje pune se sirom, a premazuju smesom od belog i mladog luka, pa posipaju mocarela sirom koji se topi u rerni. Nista slasnije i mekše nećete jesti.
- Sastojci:
- 160 ml mleka
- 4 g suvog kvasca
- 30 g šećera
- 200 g brašna
- 1 kašičica soli
- 25 g putera
- 200 g mocarela sir
- mleko za premazivanje (opciono)
- Za nadev:
- 20 g putera
- 7 g belog luka
- 15 g šećera
- 1/2 kašike sušenog peršuna
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 struka mladog luka
- 1/2 kašike mirođije
- Još:
- 40 g mocarela sira
Priprema:
U posudu dodajte mleko, kvasac i šećer, umutite, pa dodajte brašno, so i otopljen puter. Umesite testo, pa ga prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji oko 1 sat. Pritisnite testo pesnicom, pa kad splasne premesite ga na površini posutoj brašnom. Podelite na 16 delova, pa svaki pojedinačno rukama oblikujte u kuglice. Pokrijte ih prozirnom folijom u ostavite da odstoje 10 minuta. Razvucite svaku lopticu testa oklagijom. Iseckajte 160 g mocarela sira, pa ubacujte po kašiku u lopticu testa. Zatvorite ivice, pa rukama ponovo oblikujte u krug. Ređajte po plehu obloženom pek papirom. Ostavite da odstoje 30 minuta na toplom mestu. Možete ih premazati mlekom, ali nije neophodno. Pecite 12 minuta na 180°C. U međuvremenu u posudu ubacite omekšali puter i iseckan beli luk, šećer, peršun, mirođiju i iseckan mladi luk, pa dobro promešajte. Premažite tom smesu hlepčiće i pospite izrendanom mocarelom (40g). Pecite na 180°C 12 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem