DOMAĆA POGAČA ZA SAMO 20 MINUTA - NIKAD BRŽE: Dodajte u testo ovaj sastojak za mekoću i besprekoran ukus

Pogača sa jogurtom - toliko dobra da više nećete kupovati hleb u pekari.

Shutterstock

Ukoliko vam je ponestalo hleba, ne morate ići u pekaru ili prodavnicu. Napravite domaću pogaču za samo 20 minuta i uživajte u mirisu i ukusu domaćeg testa. Tajna je u jogurtu, koji testu daje divnu mekoću i besprekoran ukus.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 dl jogurta
  • 230 g brašna
  • 130 ml ulja
  • pola praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Umutite mikserom jedno jaje i jedno belance, dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so i sve umutite mikserom na najmanjoj brzini.

Pleh veličine 20x30 cm premažite uljem i pospite brašnom, pa preručite smesu. Premažite umućenim žumancem i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 min.