AROMATIČNI HLEB KOJI SE PEČE MANJE OD POLA SATA: Ukus bolji od pice, a priprema lakša od proje

Umesite hleb bolje od pekara sa ovim jednostavnim receptom.

Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Baking Recipes

Domaći hleb koji nije teško umesiti je san svake domaćice. Testo se lako i brzo mesi, a posle samo treba da ga ostavite da odmori. Premažite aromatičnim prelivom od maslinovog ulja, belog luka, parmezana i peršuna, pa ispecite u rerni. Možete da jedete sa maslacem ili krem sirom. Poslužite i sa jogurtom za bogatiji ukus.  

Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml tople vode 
  • 1 kašičica kvasca 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 25 ml ulja 
  • 450 g brašna 

Za preliv:

  • 50 ml maslinovog ulja 
  • 3 čena belog luka 
  • malo soli 
  • svež peršun 
  • 20 g parmezana 

Priprema:

U vodi rastopite kvasac i šećer. Zatim dodajte so i ulje. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Zatim premesite i oblikujte krug. Stavite u pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite da odmori 15 minuta.  na hlebu napravite kvadrate. Pomešajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk, so, seckani peršun i parmezan. Premažite preko hleba. Pecite na 180°C oko 25 minuta.