POMEŠAJTE PIRINAČ I KVASAC ZA SAVRŠENO UKUSNE LEPINJE: Bolje su od uštipaka, a brzo se prave

Kada vas mrzi da idete do radnje, napravite domaće lepinje. Ukusnije su od kupovnih.

Printscreen/YT/Recipes arabe

Vruće, domaće lepinje su odlične za doručak ili večeru. Poslužite ih sa kajmakom, ali možete i sa krem sirom, šunkom i paradajzom. Takođe, mogu i umesto hleba za ručak. Prave se lako i brzo kao uštipci, a u testo se dodaje pirinač, koji sigurno do sada niste dodavali u testo za lepinje. 

Sastojci:

  • 100 g pirinča
  • 300 ml toplog mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 500 g brašna
  • 1/2 kašike soli

Priprema:

Pomešajte toplo mleko i pirinač i u blenderu usitnite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u posudu, pa dodajte jaje i ulje, pa sjedinite žicom. Zatim dodajte kvasac, šećer i so. Dobro promešajte. Sipajte brašno i umesite testo. Ostavite da odmori 40 minuta pokriveno. Podelite na 5 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Razvucite testo i pecite u dosta ulja.