NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆE MEKIKE! U testo dodajte jogurt i krem sir, biće mekane, vazdušaste i laganije nego ikada pre!

Rusi u testo za mekike dodaju 2 sastojka više nego mi kako bi ono ispalo mekano i vazdušasto.

Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Ako niste nikakda pravili mekike isprobajte ovaj recept. Odmah ćete naučiti kako se spremaju jer nema prevelike mudrosti. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir. Ova 2 sastojka čine testo neverovatno mekanim i vazdušastim da nećete moći da prestanete da jedete. Možete da služite sa kajmakom i paradajzom ili nekom šunkom. 

Sastojci:

  • 700 g brašna 
  • 2 jajeta 
  • 500 ml jogurta 
  • 300 g krem sira 
  • 16 g praška za pecivo 
  • 80 ml masti 
  • 1 kašika soli 
  • 1 kašika šećera 

Priprema: 

Pomešajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umesite testo i podelite da na 12 delova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni testa napravite 2 manja reza. Pržite u zagrejanom ulju.