EVO KAKO SE PRAVI DOMAĆI HLEB BEZ JAJA I KVASCA: Peče se u tiganju, a napunite ga sa ova 2 sastojka i nema greške

Hleb je ukusan i kada nema punjenje, ali ako mu dodate krompir pire i sir biće još bolji.

Printscreen/YT/Tasty chef club

Hleb se jede uz skoro svako jelo, i za doručak, iz za ručak i za večeru. Njega možete da služite npr. uz sladak kupus ili da namažete džem, eurokrem ili slani namaz. Domaćice obično izbegavaju da prave domaći hleb, jer zahteva puno truda. Ali, za ovaj se lako pravi, a poseban ukus mu daje punjenje od pire krompira i mocarele. Kada se zapeče i sir krene da se razvlači, hleb je prosto nedoljiv i poješeće se čim se posluži. 

Sastojci:

Za testo:

  • 160 g brašna
  • 1 kašika putera
  • 120 ml mleka
  • 1/2 kašičice soli

Za punjenje:

  • 1 krompir, veliki
  • 2 kašike majoneza
  • 60 g mocarela sira, iseckanog
  • 1 kašika peršuna, seckanog 
  • 1 čen belog luka, zgnječen 

Priprema:

Pomešajte brašno i so, dodajte mleko i puter, pa umesite glatko testo. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Krompir skuvajte, pa izgnječite. Posolite, pa dodajte peršun i beli luk, kao i majonez. Promešajte. Razvucite testo u obliku kruga prečnika 22 cm. Na sredinu kruga rasporedite fil od krompira i pospite seckani sir. Preklopite ivice testa preko fila. Stisnite testo da biste ga zatvorili. Oklagijom lagano razvucite. Istopite puter, pa stavite testo u tiganj. Pecite sa obe strane poklopljeno. Na kraju premažite istopljenim puterom i pospite peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa