Testo se mesi neverovatno lako i izuzetno je mekano, a od njega oblikujte veknu i stavite u kesu. Posle pola sata najbolji domaći hleb je spreman. Možete na njega da mažete neke kremaste salate, ali na vrućem hlebu najlepši je maragarin ili puter sa 2 koluta svežeg paradajza.
Sastojci:
- 560 ml tople vode
- 10 g kvasca
- 10 g šećera
- 720 g brašna
- 1 kašika soli
Priprema:
U vodi pomešajte kvasac i šećer, pa pokrijte i ostavite da se aktvira nekih 15 minuta. Dodajte brašno i so, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite 45 minuta. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, oblikujte valjak i isecite na 3 jednaka dela. Od svakog dela oblikuje veknu laganim pokretima i zasecite na nekoliko mesta. Stavite u kesu po jednu veknu i zatvorite. Stavite sve tri kese u pleh i pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa