GURMANSKI HLEB PUNJEN KOBASICAMA I SIROM: Od domaćeg testa sa bogatim filom, nestaće sa stola čim ga poslužite

Punjeni hleb sa kobasicama i sirom pravi je užitak za gurmane.

Shutterstock

Ko još može da odoli punjenom hlebu? A još kada je punjem kobasicama i sirom  - pravi je gastronomski užitak. Idelana je za doručak ili kao dodatak nekom laganijem jelu. Uz ovaj hleb, savršeno se slaže pikantni sos od paradajza, a Iako izgleda komplikovano na prvi pogled, garantujemo da ćete ga napraviti brže nego što ste mislili. 

Sastojci:

Za testo:

  • 100 ml toplog mleka
  • 100 ml tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 5 g suvog kvasca
  • 300 g brašna
  • 2 kašike ulja

Za nadev:

  • 500 g kobasice po izboru
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 150 g narendanog kačkavalja
  • 1 kašičica origana

Priprema:

Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte. Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje. Umesite testo, pa još malo prelijte sa uljem i pokrijte providnom folijom. Ostavite da stoji oko sat vremena na toplom mestu. Za to vreme propržite isečene kobasice. Kada testo naraste još malo ga premesite, pa razvucite oklagijim na debljinu oko 2 cm. Premažite ga jednim razmućenim jajetom, preko stavite kobasice, narendan sir i origano. Uvijte testo u obliku hleba ili pogače i premažite za žumancetom. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu koricu.

Izvor: Stvar ukusa