Domaće lepinje sa kefirom i povrćem su bolje od kupovnih.

Domaći hleb ili lepinje su uvek bolji izbor od kupovnih, ali niste uvek raspoloženi da mesite testo. Zato vam predlažemo recept za mekane lepinje sa kefirom i povrćem koje se spremaju slično kao palačinke. Možete ih jesti same, ali i uz neki umak. Ove lepinje uspevaju svima, ne morate da budete iskusna domaćica, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 250 ml kefira
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika ulja
- 2 jajeta
- 130-140 g brašna
- 100 g tvrdog sira
- 1 paradajz
- 80 g praške šunke
- mladi luk
Priprema:
U kefir dodajte šećer, sodu bikarbonu, so, ulje i jaja, pa umutite. Sipajte brašno i lepo sjedinite. Zatim dodajte seckani paradajz kojem ste izdubili sredinu, seckanu šunku i mladi luk, kao i rendani sir. Dobro promešajte. Sipajte kutlaču smesu u zagrejan tiganj i ispecite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.