Domaći hleb ili lepinje su uvek bolji izbor od kupovnih, ali niste uvek raspoloženi da mesite testo. Zato vam predlažemo recept za mekane lepinje sa kefirom i povrćem koje se spremaju slično kao palačinke. Možete ih jesti same, ali i uz neki umak. Ove lepinje uspevaju svima, ne morate da budete iskusna domaćica, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 250 ml kefira
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika ulja
- 2 jajeta
- 130-140 g brašna
- 100 g tvrdog sira
- 1 paradajz
- 80 g praške šunke
- mladi luk
Priprema:
U kefir dodajte šećer, sodu bikarbonu, so, ulje i jaja, pa umutite. Sipajte brašno i lepo sjedinite. Zatim dodajte seckani paradajz kojem ste izdubili sredinu, seckanu šunku i mladi luk, kao i rendani sir. Dobro promešajte. Sipajte kutlaču smesu u zagrejan tiganj i ispecite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem