Domaći hleb ili lepinje su uvek bolji izbor od kupovnih, ali niste uvek raspoloženi da mesite testo. Zato vam predlažemo recept za mekane lepinje sa kefirom i povrćem koje se spremaju slično kao palačinke. Možete ih jesti same, ali i uz neki umak. Ove lepinje uspevaju svima, ne morate da budete iskusna domaćica, a ukus je fantastičan. 

Sastojci:

  • 250 ml kefira 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 kašika ulja 
  • 2 jajeta 
  • 130-140 g brašna 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 paradajz 
  • 80 g praške šunke 
  • mladi luk

Priprema:

U kefir dodajte šećer, sodu bikarbonu, so, ulje i jaja, pa umutite. Sipajte brašno i lepo sjedinite. Zatim dodajte seckani paradajz kojem ste izdubili sredinu, seckanu šunku i mladi luk, kao i rendani sir. Dobro promešajte. Sipajte kutlaču smesu u zagrejan tiganj i ispecite sa obe strane. 

Izvor: Stvar ukusa