Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GURMANSKE FRITULE SA SLANINOM I PRAZILUKOM: Same se okreću kad se jedna strana isprži

Najpoznatije italijansko pecivo - fritule - napravite sami kod kuće.

 Fritule sa slaninom i sirom Izvor: Shutterstock

Fritule dosta podsećaju na mini krofne i uglavnom su slatke. Ali, u poslednje vreme su postali toliko popularne, da su i slane verzije jednako tražene. Ako želite da napravite fantastičan doručak onda su naš predlog gurmanske fritule sa slaninom i sirom. Jednostavno se prave, a ne morate da brinete da će izgoreti, jer kada se ispeku sa jedne strane, same se okrenu na drugu. Sastojke možete da dodajete po želji, ali znamo da slanini i siru niko neće odoleti. Pročitajte i kako se prave slatke fritule

  • Sastojci:
  • 250 g brašna
  • 250 g svežeg sira (može feta sir) 
  • 250 g praziluka
  • 50 g parmezana
  • 100 g slanine 
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jajeta
  • 250 ml jogurta
  • 1 čep rakije
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

Sitno iseckajte praziluk, pa ga propržite na malo ulja. Procedite i pomešajte sa prosejanim brašnom i praškom za pecivom, pa dodajte parmezna, sveži sir, sitno secknau slaninu, rakiju i posolite. Dobijenu smesu pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač. U drugoj posudi penasto umutite jaja i šećer, pa sipajte jogurt i lepo promešajte. Dodajte smesu iz frižidera, pa obe smese lepo sjedinite. Zagrejte ulje i rukama oblikujte male lopte, pa ih pržite u ulju. Fritule se same okrenu na drugu stranu kada se jedna ispeče. Vadite na ubrus da upiju višak masnoće. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:59
Krofne sa rupom na sredini
Izvor: Intsgram/Cookistwow
Izvor: Intsgram/Cookistwow

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti