Fritule dosta podsećaju na mini krofne i uglavnom su slatke. Ali, u poslednje vreme su postali toliko popularne, da su i slane verzije jednako tražene. Ako želite da napravite fantastičan doručak onda su naš predlog gurmanske fritule sa slaninom i sirom. Jednostavno se prave, a ne morate da brinete da će izgoreti, jer kada se ispeku sa jedne strane, same se okrenu na drugu. Sastojke možete da dodajete po želji, ali znamo da slanini i siru niko neće odoleti. Pročitajte i kako se prave slatke fritule.
- Sastojci:
- 250 g brašna
- 250 g svežeg sira (može feta sir)
- 250 g praziluka
- 50 g parmezana
- 100 g slanine
- 1 prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 250 ml jogurta
- 1 čep rakije
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Sitno iseckajte praziluk, pa ga propržite na malo ulja. Procedite i pomešajte sa prosejanim brašnom i praškom za pecivom, pa dodajte parmezna, sveži sir, sitno secknau slaninu, rakiju i posolite. Dobijenu smesu pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač. U drugoj posudi penasto umutite jaja i šećer, pa sipajte jogurt i lepo promešajte. Dodajte smesu iz frižidera, pa obe smese lepo sjedinite. Zagrejte ulje i rukama oblikujte male lopte, pa ih pržite u ulju. Fritule se same okrenu na drugu stranu kada se jedna ispeče. Vadite na ubrus da upiju višak masnoće.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus