Fritule dosta podsećaju na mini krofne i uglavnom su slatke. Ali, u poslednje vreme su postali toliko popularne, da su i slane verzije jednako tražene. Ako želite da napravite fantastičan doručak onda su naš predlog gurmanske fritule sa slaninom i sirom. Jednostavno se prave, a ne morate da brinete da će izgoreti, jer kada se ispeku sa jedne strane, same se okrenu na drugu. Sastojke možete da dodajete po želji, ali znamo da slanini i siru niko neće odoleti. Pročitajte i kako se prave slatke fritule

  • Sastojci:
  • 250 g brašna
  • 250 g svežeg sira (može feta sir) 
  • 250 g praziluka
  • 50 g parmezana
  • 100 g slanine 
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jajeta
  • 250 ml jogurta
  • 1 čep rakije
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

Sitno iseckajte praziluk, pa ga propržite na malo ulja. Procedite i pomešajte sa prosejanim brašnom i praškom za pecivom, pa dodajte parmezna, sveži sir, sitno secknau slaninu, rakiju i posolite. Dobijenu smesu pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač. U drugoj posudi penasto umutite jaja i šećer, pa sipajte jogurt i lepo promešajte. Dodajte smesu iz frižidera, pa obe smese lepo sjedinite. Zagrejte ulje i rukama oblikujte male lopte, pa ih pržite u ulju. Fritule se same okrenu na drugu stranu kada se jedna ispeče. Vadite na ubrus da upiju višak masnoće. 

BONUS VIDEO: 

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

Izvor: Stvar ukusa