OVO TESTO NE MORATE DA MESITE NI DA ČEKATE DA NARASTE, SAMO POMEŠATE SASTOJKE: Lepinje sa kefirom ili jogurtom

Mekane lepinje sa kefirom ili jogurtom sada napravite za nekih 15-ak minuta.

Printscreen/YT/SUPER KELINCHAK

Pripremite ukusnu večeru za manje od pola sata. Kod ovog recepta je odlično što ne morate da mesite testo ili da čekate da naraste, nego samo kao da su palačinke, napravite i pečete. Odlično je i ako vam dođu iznenadni gosti, pa želite da ih poslužite sa nečim ukusnim i zanimljivim. 

Lepinje su uvek dobra ideja, a možete da ih služite sa šunkom, paradajzom, kajmakom...

Ako do sada niste sami pravili, evo recepta za domaći kefir.  

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 300 ml kefira ili jogurta
  • 1/2 kašičice sode  
  • mladi luk
  • 100 g sira 
  • 100 g brašna

Priprema:

Umutite jaja, posolite i pobiberite, pa dodajte kefir ili jogurt, kao i sodu. Dodajte seckani mladi luk i rendani sir, pa promešajte. Na kraju dodajte brašno i sjedinite. Pecite u tiganju u kojem ste rastopili malo putera.