Kada u pekari kupite dobro pecivo o njegovom ukusu pričate danima. Sada sami možete da pripremite najbolje lepinje punjene sirom i pire krompirom, bolje i od profesionalnih pekara. Iznenađujuće dobrog ukusa i lake pripreme, ove lepinje se tope u ustima. Pire krompir im daje taj specifičan ukus. Možete ih služiti u raznim prilikama, a odlično se slaže sa nekim pikantnim umacima.
Testo se lako mesi jer imate samo 4 osnovna sastojka, a to su: brašno, mleko, puter i so. Peku se u tiganju, pa ne morate ni rernu da palite.
A ako ste koristili rernu prethodnih dana, i zaprljana je mi vam nudimo savršeno rešenje kako da je očistite da blista. Pročitajte kako da prirodno i bez ribanja očistite vašu rernu da izgleda kao nova.
Sastojci:
- 90 g brašna
- 55 g mleka
- 10 g putera
- prstohvat soli
- 1 krompir
- 2 kašike majoneza
- tvrdi sir po izboru
Priprema:
Pomešajte brašno, mleko, istopljeni puter i so. Sjedinite, a zatim mesite nekih 5 minuta. Pokrijte providnom folijom i ostavite da stoji sat vremena u frižideru. U međuvremenu skuvajte krompir, pa ga zgnječite i pomešajte sa majonezom. Razvucite testo prečinka otprilike 22 cm. Stavite preko komadiće sira, pa pire krompir i opet malo sira. Zatvorite testo i opet oklagijom razvucite. Premažite tiganj puterom i stavite lepinju. Kada dobije zlatnu boju, premažite gornji deo lepinje i okrenite.
U galeriji možete da pogledate ceo postupak pripreme: