JEFTINE A NEOBIČNE PROJICE: Iskoristite sezonu, pa od bundeve i griza napravite pecivo za svaku priliku

Od sada projice možete praviti i od bundeve u kalupu za mafine, pa ih poslužiti za predjelo ili večeru.

Printscreen/YT/Przepisy od Katarzyny

Sa dolaskom jeseni, sve više prisutnija je i jedna od vodećih namirnica ovog godišnjeg doba. Budući da u sebi sadrži semenke, bundeva spada u red voćki, iako mnogi misle da je povrće. Zovite je bundeva, misirača ili tikva, ali njen sladak ukus i divan miris kada je pečete ili pravite u kombinaciji sa drugim jelima ne možete da joj osporite. Upravo u njenoj sezoni, nema kuće koja ne zamiriše na pitu od bundeva, a često je tu i potaž od nje. Pošto uglavnom sve sastojke za ovaj recept imate kod kuće, biće vam potrebna još samo bundeva, tako da vas ove projice neće mnogo izaći.

Sastav:

  • 300-400 g bundeve
  • peršun
  • 2 jaja
  • 60 ml mleka
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 2 kašike griza
  • 40 g parmezana (po želji)
  • muskatni oraščić
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 5 g praška za pecivo

Priprema:

Prvo izvadite semenke iz bundeve, ogulite je, izrendajte i stavite u jednu posudu. Dadajte joj iseckan peršun, umućena jaja, malo soli, mleko, brašno, griz, parmezan, izrendan muskatni oraščić, maslinovo ulje, prašak za pecivo i svedobro promešajte. Kalup za mafine premažite maslacem i stavljate u njih smesu od bundeve. Pecite 20 minuta na 180°C.