Stare domaćice koje su redovno mesile hleb, kao i testo za peciva i pite iznenadile bi se ovakvom pripremom. Sada ne morate da se mučite i da razvlačite testo, jer sa tost hlebom dobijate jednako ukusno pecivo. Sve što treba da uradite je da skinete koricu, da napunite sa sirom i krompirom i na kraju da uvaljate u smesu za poh. Nikad brže i lakše do doručka ili večere.
Sastojci:
- 1 krompir
- 8 kriški belog tost hleba
- tvrdi sir (po želji)
- 1 jaje
- 200 g prezli
Priprema:
Skuvajte krompir i napravite pire. Zatim hlebu skinite koricu i rastanjite oklagijom. Stavite malo pire krompir, preko rendanog sira, i na kraju još malo pire krompira. Preklopite da dobijete trougao, a zatim krajeve pritisnite viljuškom. Umutite jaje, pa pecivo prvo umočite u jaje, a zatim u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.