UŠTIPCI NA RUSKI NAČIN SADA PUNJENI MLEVENIM MESOM: Poslužite ih sa kiselim mlekom i sirom - doručak za prave gurmane!

Testo nafilujte sa mlevenim mesom i dobićete savršene punjene uštipke.

Printscreen/YT/ Калнина Наталья

Mekike, uštipci, priganice su peciva koja svi vole, a uvek je bolje kada sami napravimo nego kada kupimo u pekari. Recept za ruske uštipke je jako popularan, a sada probajte i njihov recept za punjenje uštipke. Testo napunite mlevenim mesom i ispržite u tiganju. Brzo i lako do doručka ili večere. 

Sastojci:

Za testo:

  • 300 ml vode 
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 4 kašike ulja 
  • 25 g kvasca 
  • 480 g brašna 

Za punjenje:

  • 350 g mlevenog mesa 
  • 2-3 crna luka 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1/2 kašičice crvene paprike 
  • malo bibera 
  • 30-50 ml vode 
  • 3-4 kašike ulja 

Priprema:

U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa dodajte so, ulje i prosejano brašno. Umesite testo i pokrijte. Ostavite da odmori nekih 2 sata. U mleveno meso dodajte sekcani luk, začine, vodu i ulje. Lepo sjedinite. Testo izvadite na pobrašnjenu površinu, kratko premesite i podelite na 16 loptica. Svaku lopticu malo razvucite i nafilujte sa kašikom mesa. Zatvorite i pecite u ulju.