Domaće vruće lepinje svi volimo za doručak, još ako su punjene onda je to prava gozba. Napravite fil od mlevenog mesa, luka i paradajza i punite ove lepinjice. Sve zapecite i uživajte.
Sastojci:
Za testo:
- 150 ml toplog mleka
- 8 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 450 g brašna
- 50 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašika peršuna
Za punjenje:
- 1 luk
- 200 g mlevenog mesa
- peršun
- 1 paradajz
- maslinovo ulje
- so, crni biber, kurkuma, đumbir, kumin, susam
- oko 150 g kačkavalja
Za premazivanje:
- žumance
- susam
Priprema:
U toplo mleko dodajte kvasac i šećer pa promešajte. Dodajte so, i ponovo promešajte. Dodajte i ulje, peršun, sve mešajte. Ubacite brašno pa zamesite testo rukama. Ostavite ga u činiji pokriveno providnom folijom 40 min da naraste.
Za to vreme u tiganju propržite crni luk, mleveno meso i dodajte začine. Kada se uprži doajte seckan paradajz.
Nadošlo testo malo premesite pa razdelite jufku na 8 delova. Svaki deo razvaljajte u lopticu. Lopticu malo razvucite prstima pa stavljajte po 3 kašike nadeva i kockicu kačkavalja. Zatvorite. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa