PUNJENE KAJZERICE: Mekano testo filovano nadevom od mlevenog mesa, a kada zagrizete sir se razvlači

Pravi izbor za doručak ili večeru su ove kajzerice punjene kačkavaljem i mlevenim mesom.

Printscreen/Youtube/Ricette arabe facili

Domaće vruće lepinje svi volimo za doručak, još ako su punjene onda je to prava gozba. Napravite fil od mlevenog mesa, luka i paradajza i punite ove lepinjice. Sve zapecite i uživajte.

Sastojci:

Za testo:

  • 150 ml toplog mleka
  • 8 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 450 g brašna
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika peršuna

Za punjenje:

  • 1 luk
  • 200 g mlevenog mesa
  • peršun
  • 1 paradajz
  • maslinovo ulje
  • so, crni biber, kurkuma, đumbir, kumin, susam
  • oko 150 g kačkavalja

Za premazivanje:

  • žumance
  • susam

Priprema:

U toplo mleko dodajte kvasac i šećer pa promešajte. Dodajte so, i ponovo promešajte. Dodajte i ulje, peršun, sve mešajte. Ubacite brašno pa zamesite testo rukama. Ostavite ga u činiji pokriveno providnom folijom 40 min da naraste.

Za to vreme u tiganju propržite crni luk, mleveno meso i dodajte začine. Kada se uprži doajte seckan paradajz.

Nadošlo testo malo premesite pa razdelite jufku na 8 delova. Svaki deo razvaljajte u lopticu. Lopticu malo razvucite prstima pa stavljajte po 3 kašike nadeva i kockicu kačkavalja. Zatvorite. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Izvor: Stvar ukusa