Mekano pecivo koje možete jesti uz svaki obrok.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 200 g svinjske masti
- 1 kg brašna
- kesica suvog kvasca
- susam
- so
Priprema:
1. Malo zagrejte mleko, dodajte razmućenu mast i kvasac. Ostavite da odstoji i kvasac nadođe.
2. U brašno stavite kašiku soli i dodajte nadošli kvasac, zamesite testo, pokrijte ga salvetom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči.
3. Testo stavite na dasku za mešenje testa posutu brašnom, pa ga izmesite i podelite na 30 loptica.
4. Pleh podmažite masnoćom, svaku lopticu uvaljajte u susam, poređajte u pleh i pustite da se odmaraju na toplom pola sata.
5. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi. Služite tople.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus