Mekano pecivo koje možete jesti uz svaki obrok.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 200 g svinjske masti
- 1 kg brašna
- kesica suvog kvasca
- susam
- so
Priprema:
1. Malo zagrejte mleko, dodajte razmućenu mast i kvasac. Ostavite da odstoji i kvasac nadođe.
2. U brašno stavite kašiku soli i dodajte nadošli kvasac, zamesite testo, pokrijte ga salvetom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči.
3. Testo stavite na dasku za mešenje testa posutu brašnom, pa ga izmesite i podelite na 30 loptica.
4. Pleh podmažite masnoćom, svaku lopticu uvaljajte u susam, poređajte u pleh i pustite da se odmaraju na toplom pola sata.
5. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi. Služite tople.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno