Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaće pecivo: Kajzerice sa susamom

Domaće pecivo: Kajzerice sa susamom

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mekano pecivo koje možete jesti uz svaki obrok.

Sastojci:

  • 1/2 l mleka
  • 200 g svinjske masti
  • 1 kg brašna
  • kesica suvog kvasca
  • susam
  • so

Priprema:

1. Malo zagrejte mleko, dodajte razmućenu mast i kvasac. Ostavite da odstoji i kvasac nadođe.

2. U brašno stavite kašiku soli i dodajte nadošli kvasac, zamesite testo, pokrijte ga salvetom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči.

3. Testo stavite na dasku za mešenje testa posutu brašnom, pa ga izmesite i podelite na 30 loptica.

4. Pleh podmažite masnoćom, svaku lopticu uvaljajte u susam, poređajte u pleh i pustite da se odmaraju na toplom pola sata.

5. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi. Služite tople.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti