Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g praziluka
- so
- 500 g fete ili drugog belog sira
- 5 jaja
- 100 g kisele pavlake
- 100 g gustog jogurta
- ulje
Priprema:
1. Praziluk oprati i iseći na kolutove. Pržiti na laganoj vatri dok ne omekša i posoliti ga. U dubljoj činiji izgnječiti fetu, dodati jaja, jogurt i pavlaku. Dobro promešati, pa dodati ohlađen praziluk.
2. U podmazan pleh staviti prvu koru. Premazati je uljem, pa na nju staviti drugu na koju ide fil. Ponavljati dok se ne utroše kore. Završiti sa dve kore i premazati ih mešavinom ulja i vode. Ostaviti da malo ostoji.
3. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus