Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g praziluka
  • so
  • 500 g fete ili drugog belog sira
  • 5 jaja
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g gustog jogurta
  • ulje

Priprema:

1. Praziluk oprati i iseći na kolutove. Pržiti na laganoj vatri dok ne omekša i posoliti ga. U dubljoj činiji izgnječiti fetu, dodati jaja, jogurt i pavlaku. Dobro promešati, pa dodati ohlađen praziluk.

2. U podmazan pleh staviti prvu koru. Premazati je uljem, pa na nju staviti drugu na koju ide fil. Ponavljati dok se ne utroše kore. Završiti sa dve kore i premazati ih mešavinom ulja i vode. Ostaviti da malo ostoji.

3. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs