Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g praziluka
- so
- 500 g fete ili drugog belog sira
- 5 jaja
- 100 g kisele pavlake
- 100 g gustog jogurta
- ulje
Priprema:
1. Praziluk oprati i iseći na kolutove. Pržiti na laganoj vatri dok ne omekša i posoliti ga. U dubljoj činiji izgnječiti fetu, dodati jaja, jogurt i pavlaku. Dobro promešati, pa dodati ohlađen praziluk.
2. U podmazan pleh staviti prvu koru. Premazati je uljem, pa na nju staviti drugu na koju ide fil. Ponavljati dok se ne utroše kore. Završiti sa dve kore i premazati ih mešavinom ulja i vode. Ostaviti da malo ostoji.
3. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu