LEPINJE PUNJENE KAČKAVALJEM: Spremaju se u tiganju, a uspevaju i domaćicama koje nikada nisu mesile testo

Sa ovim receptom napravićete najukusnije lepinje punjene kačkavaljem.

Shutterstock

Šta jesti za doručak? Pitanje koje postavljamo svakog dana. Klasični doručak poput prženica, kajgane, kačamaka su nam već malo dosadili, zato isprobajte nešto novo. Lepinje iz tiganja punjene kačkavaljem su naše novo otkriće. Što je najbolje peku se u tiganju, a idealne su za doručak uz jogurt ili kiselo mleko.

Sastojci:

  • kesica suvog kvasca
  • 300 ml mleka
  • 2 kašičice šećera
  • 500 - 600g mekog brašna
  • 50ml ulja ili putera
  • 3 kašičice soli
  • 5 kašika jogurta (ja sam imala grčki pa sam koristila njega)
  • 200g kačkavalja za punjenje (možete dodati i pavlaku, šunku..)

Priprema:

U mlako mleko sipati kvasac, šećer i kašičicu brašna i ostaviti da se kvasac aktivira 10min.
Nakon toga, u činiju sa brašnom sipati nadošao kvasac, so, ulje i grčki jogurt (po potrebi dodavati mleko).
Umesiti testo, malo nauljiti po površini da ne bi popucalo, prekriti krpom i ostaviti da odstoji oko 30-40min na sobnoj temperaturi..

Nakon toga podeliti testo na loptice, svaku lopticu razvući oklagijom, na sredinu staviti nadev (šta god da volite), preklopiti, malo još razvući oklagijom, oblikovati i pržiti na malo ulja na toplom tiganju (ne na vrelom da ne bi brzo izgorele). Gotove su kada porumene.

Izvor: Stvar ukusa