Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
za 12 mafina
- 2 manje tikvice
- malo soli
- 2 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša jogurta
- 4 kašike ulja
- 2 čaše od jogurta oštrog brašna
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Dobro operite tikvice i izrendajte zajedno sa korom. Umutite jaja pa dodajte jogurt i ulje, a zatim i brašno sa praškom za pecivo, izmešajte da smesa postane glatka pa dodajte tikvice. Promešajte da se svi sastojci sjedine.
U kalup za mafine stavite papirne korpice. Punite korpice do vrha i stavite da se peče oko 30 minuta dok lepo ne porumene odozgo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus