Pošto se brzo prave mekike možete servirati za doručak.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 g tople vode
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 supena kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 20 g svežeg kvasca
  • ulje za prženje

Priprema:

U polovini tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte 1 supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe. U posudi prosejte brašno i dodajte so i ulje. Dodajte nadošao kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite na toplom da nadođe, da se udvostruči 3-4 puta. Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo, nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri. Gotove mekike poređajte na ubrus da se ocedite višak masti, servirajte tople.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs