1. Od brašna, mlake vode, ulja, sira i soli umestiti glatko testo i razviti u koru debljine prsta. Trećinom putera premazati testo, pa ga presaviti na pola, umotati u najlon foliju i ostaviti 20 minuta u frižideru. Postupak ponoviti još dva puta. Podeliti ga na dva dela. Veći deo rastanjiti, staviti u nauljeni okrugli pleh. Izvući ivice.
2. Zelj oprati i blanširati kratko u ključaloj vodi. Iscediti ga, odseći drške, iseckati (ne mnogo sitno) i dodati jaja i izmrvljen sir. Sve izmešati i sipati u pleh. Preko staviti preostalo testo koje smo rastanjili. Krajeve spojiti sa krajevima od donje kore štipkajući testo. Premazati uljem i peći na 200 °C oko 40 minuta.
Pita od zelja
Ovu pitu možete spremiti i od gotovog lisnatog testa, ali ako ga sami napravite daleko je ukusnija.
Još iz kategorije
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom
Goveđi gulaš sa domaćim knedlama