1. Od brašna, mlake vode, ulja, sira i soli umestiti glatko testo i razviti u koru debljine prsta. Trećinom putera premazati testo, pa ga presaviti na pola, umotati u najlon foliju i ostaviti 20 minuta u frižideru. Postupak ponoviti još dva puta. Podeliti ga na dva dela. Veći deo rastanjiti, staviti u nauljeni okrugli pleh. Izvući ivice.

2.  Zelj oprati i blanširati kratko u ključaloj vodi. Iscediti ga, odseći drške, iseckati (ne mnogo sitno) i dodati jaja i izmrvljen sir. Sve izmešati i sipati u pleh. Preko staviti preostalo testo koje smo rastanjili. Krajeve spojiti sa krajevima od donje kore štipkajući testo. Premazati uljem i peći  na 200 °C oko 40 minuta.


Sastojci:

Za kore:
500 g brašna
500 ml vode
5 kašika ulja
1 kašika sirćeta
1 kašičica soli
250 g putera

Za fil:
1 kg zelja
250 g sira
3 jaja
so