1. U posudi promešajte brašno, griz i so. U sredini napravite udubljenje, stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte šećer i 1-2 kašike mlake vode.
2. Pokrijte posudu i ostavite oko 15 minuta na toplom da nadođe. Sipajte oko 1,2 dl mlake vode i zamesite glatko testo. Napravite loptu, pokrijte ponovo i ostavite 45 minuta da testo naraste.
3. Iseckajte sitno masline. Oljuštite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano i sklonite sa vatre. Oljuštite kuvani krompir i uzduž isecite na tanke ploške.
4. Rernu zagrejte na 200°C. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite rikota sirom.
5. Odozgo poređajte krompir i pospite maslinke. Poprskajte uljem, pospite parmezanom i pecite u rerni oko 20 minuta. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom. Servirajte toplo.
Izvor: Moja lepa bašta