1. U posudi promešajte brašno, griz i so. U sredini napravite udubljenje, stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte šećer i 1-2 kašike mlake vode.


Sastojci:

250 g brašna

50 g griza

1-2 kašičice soli

½ kockice kvasca

kašičica šećera

60 g zelenih maslinki bez koštica

čen belog luka

0,6 dl maslinovog ulja

kašičica origana

400-500 g kuvanog krompira

80 g rikote, 4 kašike rendanog parmezana

krupna morska so 

brašno i griz za radnu površinu

origano za ukras

2. Pokrijte posudu i ostavite oko 15 minuta na toplom da nadođe. Sipajte oko 1,2 dl mlake vode i zamesite glatko testo. Napravite loptu, pokrijte ponovo i ostavite 45 minuta da testo naraste.

3. Iseckajte sitno masline. Oljuštite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano i sklonite sa vatre. Oljuštite kuvani krompir i uzduž isecite na tanke ploške.

4. Rernu zagrejte na 200°C. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite rikota sirom. 

5. Odozgo poređajte krompir i pospite maslinke. Poprskajte uljem, pospite parmezanom i pecite u rerni oko 20 minuta. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom. Servirajte toplo.

Izvor: Moja lepa bašta