LENJA PITA SA MLEVENIM MESOM: Jednostavna i nikad lakša priprema - kada jednom probate uvek ćete joj se vraćati 

Mekana i sočna lenja pita sa mlevenim mesom.

Shutterstock

Ovu pitu možete napraviti za večeru, i servirati uz jogurt, ali može poslužiti i kao ručak, ako želite da nešto toplo i fino pripremite na brzinu. Odlična je za sve prilike, a ostaje mekana i sočna i sutradan.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 4 šoljice brašna
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Fil:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • origano, so, biber

Preliv:

  • 2 jajeta
  • 180 ml ( 1 čaša)  kisele pavlake

Priprema:

Najpre propržite seckan crni luk, dodajte mleveno meso i začine. Ostavite sa strane dok pripremate testo. Za testo umutite jaja pa dodajte jogurt i ulje. Zatim pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte kašicicu soli. Sve sjedinite i sipajte u tepsiju. Preko testa stavite fil od mesa, a preko njega preliv za koji ste umutili jaja i pavlaku. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Izvor: Stvar ukusa