Umesto kupovnih ili domaćih kora koristite krompir i šargarepu, a pitu nafilujte sirom i mladim lukom. Pripremićete baš dobru večeru ili doručak koja vam neće oduzeti puno vremena. Samo poređajte filove i zapecite u rerni. Sir koji se topi daje piti poseban šmek, a zavoleće je i deca, pa ćete uspeti da ih nagovorite da jedu više povrća.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 45 ml maslinovog ulja
- 45 ml mleka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica mlevene paprike
- peršun
- 5 krompira
- 2 šargarepe
- 80 g belog sira
- 100 g čedar sira
- 4 mlada luka
Priprema:
Izrendajte krompir i šargarepu, pa potopite u vodu. Zatim u jednoj posudi pomešajte izmrvljeni beli sir, rendani čedar (50 g) i seckani peršun i mladi luk. Jaja umutite sa maslinovim uljem i mlekom. Dodajte brašno i začine i dobro sjedinite žicom. Ubacite krompir i šargarepu i dobro promešajte. Sipajte pola smese sa krompirom, pa dodajte celu smesu sa lukom. Sve poravnajte, pa stavite i preostalu smesu sa krompirom. Izrendajte preko čedar (50 g) i pecite na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa