PITA SA SIROM I POVRĆEM BEZ KORA: Obavezno stavite 2 namirnice koje će podići testo i omekšati ga

Luk, masline, tikvicu i još neko povrće iskoristite da napravite odličnu pitu.

Printscreen/YT/ Clic and Bake

Kada se ne koriste kore za pitu, onda znate da vam je potrebno testo. Kako bi ono ispalo savršeno i meko obavezno dodajte sirće, a kako bi se podiglo tokom pečenja, magični sastojak je prašak za pecivo. Ova pita se pravi od raznovrsnog povrća, ali i 2 vrste sira. Ukusna, jednostavna i praktična. Ne košta puno, a ako poslužite sa kiselim mlekom biće pun pogodak. 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 150 g jogurta
  • 75 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 g brašna 
  • 2 kašičice praška za pecivo 

Za punjenje:

  • 1/2 šolje mladog luka
  • 1/2 šolje zelene paprike
  • 1/2 šolje feta sira 
  • 1/2 šolje maslina
  • 1 tikvica
  • 2 do 3 kašike peršuna
  • malo tvrdog sira 

Priprema:

U jaja dodajte jogurt, ulje, so, biber, sirće, pa umutite. Sipajte brašno, pa sjedinite. U smesu dodajte secakni mladi luk, tikvicu, masline, fetu, peršun i papriku. Dobro promešajte. Na kraju dodajte prašak za pecivo i opet promešajte. Puterom premažite vatrostalnu tepsiju, pa pospite brašnom. Sipajte smesu i rasporedite. Preko stavite kockice čedar sira ili nekog drugog tvrdog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa