MEKANE U SREDINI, ZLATNE I HRSKAVE SPOLJA: Ovo je recept za najbolje prženice - doručak bez konkurencije

Ovako se pripremaju savršene prženice.

Printscreen/Youtube/Recipes by Carina

Prženice najčešće jedemo za doručak, posebno vikendom, i odličan su način da se iskoristi stari hleb od prethodnih dana. Za njihovu pripremu vam ne treba mnogo sastojaka -  samo jaja, mleko, i bajat hleb.

Ukoliko prvi put pripremate ovo je količina za 2 osobe.

Sastojci:

  • 6 kriški bajatog hleba
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • malo mleka
  • ulje za prženje
  • sir, ajvar, kajmak za serviranje

Priprema:

U posudi umutite jaja viljuškom sa prstohvatom soli i malo mleka. Zagrejte ulje u tiganju pa umočite krišku hleba sa obe strane u smesu od jaja i stavite u tiganj. Pržite sa obe strane da se jaja zapeku.

Serirajte uz ajvar, sir, kajmak...po želji.