Možda vam izgleda ili zvuči komplikovano ali uopšte nije. Sve što vam treba su debele kore za pitu ili grčki pita hleb koji na krajevima savijate kao lepezu i onda dobijete oblik čamca. Punjenje je od pire krompira, pomešanog sa pavlakom i kačkavaljem, a odozgo samo stavite žumance. Uživajte u divnom pecivu sa bogatim punjenjem.
Sastojci:
- 400 g krompira
- 30 g putera
- 150 g rendanog kačkavalja
- 1 kašika pavlake
- so
- 1 deblja kora za pitu (za 4 čamca)
- 3 kašike kefira
- 2 kašike ulja
- 4 žumanca
Priprema:
Krompir skuvajte pa ga izgnječite kao za pire, dodajte mu puter i malo posolite. Umešajte kačkavalj i dodajte pavlaku. Biće kremastije.
U kefir dodajte ulje i promešajte, ta masa će nam služiti kao "lepak" za naše čamčiće. Uzmite deblju koru za pitu i isecite je na 4 dela. Premažite je mešavinom kefira i ulja. Krajeve spojite kao lepezu da pravite, dobićete oblik čamca. Stavljajte čamce u podmazan pleh. Punite čamce mešavinom od krompira, u sredini napravite udubljenje u koje ćete staviti žumace. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u rerni oko 10 min na 180 stepeni.