PUNJENO ČAMAC PECIVO GOTOVO ZA 10 MINUTA: Kremasti fil od pire krompira i pavlake posut sirom koji se topi - ništa lakše

Punjeno čamac pecivo sa krompirom i jajima osvaja na prvi zalogaj.

Printscreen/Youtube/Alena Mitrofanova

Možda vam izgleda ili zvuči komplikovano ali uopšte nije. Sve što vam treba su debele kore za pitu ili grčki pita hleb koji na krajevima savijate kao lepezu i onda dobijete oblik čamca. Punjenje je od pire krompira, pomešanog sa pavlakom i kačkavaljem, a odozgo samo stavite žumance. Uživajte u divnom pecivu sa bogatim punjenjem.

Sastojci:

  • 400 g krompira
  • 30 g putera
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašika pavlake
  • so
  • 1 deblja kora za pitu (za 4 čamca)
  • 3 kašike kefira
  • 2 kašike ulja
  • 4 žumanca

Priprema:

Krompir skuvajte pa ga izgnječite kao za pire, dodajte mu puter i malo posolite. Umešajte kačkavalj i dodajte pavlaku. Biće kremastije.

U kefir dodajte ulje i promešajte, ta masa će nam služiti kao "lepak" za naše čamčiće. Uzmite deblju koru za pitu i isecite je na 4 dela. Premažite je mešavinom kefira i ulja. Krajeve spojite kao lepezu da pravite, dobićete oblik čamca. Stavljajte čamce u podmazan pleh. Punite čamce mešavinom od krompira, u sredini napravite udubljenje u koje ćete staviti žumace. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u rerni oko 10 min na 180 stepeni.