Potrebno je:
Listovi blitve
250 -300 g mlevenog mesa
2 struka mladog crnog luka
4 čena belog luka
1 šargarepa na kockice
1 jaje
1 mala šoljica barenog pirinča
so, biber mleveni, crvena paprika
50 g suve slanine
ulje
Za preliv:
200 g kisele pavlake
100ml mleka
2 jaja
1 mala šoljica narendanog kačkavalja
Priprema:
Iseckati crni lik i šargarepu na kockice pa propržiti. Dodati mleveno meso i izmešati. Dodati ml. papriku, so, biber, jaje i obaren pirinač.
Izgnječiti beli luk i sve izmešati. Listove blitve oprati i iseći drške. List raširiti na dasku, staviti u dno nadev, saviti sa strane malo i uviti sarmicu.
Pročitajte i: STAVITE SASTOJKE U KESU I TESTO JE SPREMNO: Napravite ukusnu pitu sa ovim jednostavnim receptom (VIDEO)
Ređati u podmazan pleh. U činiju razbiti jaja, dodati pavlaku mleko i rendan kačkavalj. Sve žicom izjednačiti. Preliti preko sarmica.
Preko sarmica poređati suvu slaninicu. Peći na 210 stepeni oko 45 min. da porumeni. Služiti po želji uz kiselo mleko..
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus