Musaka je jelo koje se pravi od krompira koji se iseče na kolutove i proprženog mlevenog mesa. Preliva se jajima i peče u rerni, a mi vam predlažemo da malo obogatite ukus klasičnog recepta i da umesto mlevenog koristite belo meso. Poređajte sastojke kao za musaku, a  preko premažite sir i paradajz koji će se savršeno topiti i razvlačiti, ali i osvežiti. Ova musaka je dobitna kombinacija jer spaja najomiljenije namirnice, a lako se pravi

  • Sastojci:
  • 1 crni luk 
  • 1 veliki krompir
  • 250 g belog mesa 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • maslinovo ulje
  • 120 g tvrdog sira 
  • 100 g paradajza 
  • 1 kašika majoneza 

Priprema:

Tepsiju malo nauljite, pa poređajte crni luk isečen na kolutove. Posolite i preko poređajte krompir isečen na kolutove. Belo meso isecite na šnicle po širini, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Malo nauljite i dobro promešajte. Poređajte preko krompira, pokrijte providnom folijom i pecite na 200°C oko 20 minuta. Rendani sir pomešajte sa sitno seckanim paradajzom i sipajte preko musake. Pecite još 15-20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE