Ako volite neobičnu, a ukusnu hranu predlažemo vam da isprobate recept za pljeksavice od povrća punjene belim mesom i sirom. Sočne i ukusne dopašće vam se na prvi zalogaj, a najbolje od svega je što možete da ih služite kao neodljivo predjelo na svakoj slavskoj trpezi. Priprema nije komplikovana, jedino što oduzima malo vremena je rendanje povrća. Uživajte u ukusu koji će oduševiti i vaše goste. 

  • Sastojci:
  • 250 g belog mesa 
  • 70 g tvrdog sira 
  • 300 g tikvica 
  • 200 g krompira
  • 2 jajeta 
  • mirođija

Priprema:
Krompir i tikvicu izrendajte i dobro iscedite. Začinite po želji, dodajte seckanu mirođiju i promešajte. Zatim u tiganju zagrejte malo ulja, pa sipajte po kašiku dobijene smese i malo pritisnite. Meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i prelijte kašikom ulja. Dobro sjedinite, pa stavite na tikvice i krompir. Preko stavite parče sira, pa još jednu kašiku smese sa povrćem. Ispržite sa obe strane i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE