Ako volite neobičnu, a ukusnu hranu predlažemo vam da isprobate recept za pljeksavice od povrća punjene belim mesom i sirom. Sočne i ukusne dopašće vam se na prvi zalogaj, a najbolje od svega je što možete da ih služite kao neodljivo predjelo na svakoj slavskoj trpezi. Priprema nije komplikovana, jedino što oduzima malo vremena je rendanje povrća. Uživajte u ukusu koji će oduševiti i vaše goste.
- Sastojci:
- 250 g belog mesa
- 70 g tvrdog sira
- 300 g tikvica
- 200 g krompira
- 2 jajeta
- mirođija
Priprema:
Krompir i tikvicu izrendajte i dobro iscedite. Začinite po želji, dodajte seckanu mirođiju i promešajte. Zatim u tiganju zagrejte malo ulja, pa sipajte po kašiku dobijene smese i malo pritisnite. Meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i prelijte kašikom ulja. Dobro sjedinite, pa stavite na tikvice i krompir. Preko stavite parče sira, pa još jednu kašiku smese sa povrćem. Ispržite sa obe strane i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus