Ako ne možete da zamislite ručak bez mesa, preporučujemo da isprobate piletinu spremljenu na ovaj način. Možete da koristite batake ili karabatake, a meso se krčka u mirisnom sosu od belog vina i senfa. Vrlo je jednostavno, a kao prilog možete da servirate testeninu koju ste prethodno skuvali. Sočan karabatak se brzinski priprema, a ni sastojci nisu mnogo skupi. 

  • Sastojci:
  • 4-5 bataka ili karabataka (bez kostiju)
  • malo ruzmarina
  • 1 veza beršuna 
  • brašno
  • puter 
  • 1,5 ljubičasti luk 
  • 2 šolje belog vina 
  • 2 kašike senfa 
  • testenina po ukusu 
  • 250 g čeri paradajza 

Priprema: 
Meso posolite i pobiberite, pa pospite brašno, sa obe strane. Istopite puter u tiganju, pa propržite meso sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa dodajte ljubičasti luk isečen na rebarca. Kada omekša sipajte belo vino, kuvajte 5 minuta, pa dodajte senf i ruzmarin, pa promešajte. Vratite meso, poklopite, smanjite vatru i ostavite još nekih 10 minuta. Za to vreme skuvajte testeninu. U gotovo meso dodajte čeri paradajz koji ste isekli na polutke i ostavite još 5 minuta na šporetu. Ukrasite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa