Sastojci:

  • 1 kg svinjskog filea
  • 1,5 kašika ulja
  • 3 čena belog luka, veoma sitno iseckana

Začini za meso:

  • 0,5 kašičice belog luka u prahu
  • 0,5 kašičice mlevene paprike
  • 0,5 kašičice soli
  • 0,5 kašičice bibera

Za sos:

  • 3 kašike jabukovog sirćeta
  • 1,5 kašika soja sosa
  • 150 g meda

Recept za svinjski file:

Za svinjski file zagrejte rernu na 180C. Pomešajte sastojke za sos - jabukovo sirće, soja sos i med. Pomešajte začine i utrljajte u meso. Zagrejte ulje na jakoj vatri. Ubacite svinjetinu i pržite sve dok ne porumeni.

Kada je svinjetina skoro ispržena, gurnite je u stranu, dodajte beli luk i propržite ga. Sipajte sos. Okrenite svinjetinu jednom, pa odmah prebacite u rernu. Pecite 15 - 18 minuta. Izvadite je nakon toga na tanjir, pokrijte lagano folijom i ostavite da odstoji 5 minuta.

Stavite tiganj sa sosom na šporet na jaku vatru, brzo krčkajte 3 minuta dok se tečnost ne smanji u tanak sirup. Skinite sa šporeta, ubacite svinjetinu i okrenite je par puta da se dobro premaže. Isecite i servirajte sa sosom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rolovan i punjen svinjski file.

Pročitajte i kako se pravi svinjski file sa brokolijem, šargarepom i jabukama

BONUS VIDEO

Kurir televizija ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

StvarUkusa