Sastojci:
- 600 g crvenog kupusa
- 100 g pirinča
- 400 g mlevenog pilećeg mesa
- 80 g luka
- 150 g šargarepe
- 120 g pavlake
- 100 g paradajz paste
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice paprike u prahu
- 1 lovorov list
- 1 kašičica majčine dušice i origana
- 30 ml ulja
Recept za mleveno pileće meso sa crvenim kupusom:
Za ove ćufte isperite pirinač, sipajte 200 ml vode u šerpu i stavite na vatru. Kuvajte 10-15 minuta nakon ključanja. Stavite pirinač u cediljku i malo ohladite. U međuvremenu iseckajte kupus, posolite i izgnječite rukama. Oljuštite luk i šargarepu. Luk isecite na manje trake, šargarepu narendajte na krupno rende.
U tiganj sa zagrejanim uljem stavite luk i šargarepu. Pržite na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekšaju. Odvojite malo povrća na tanjir. U preostalo povrće dodajte pavlaku i paradajz pastu i promešajte. Dodajte povrću 300 ml vode, so, biber, lovorov list i mlevenu papriku. Kuvajte 5-7 minuta.
U kupus dodajte pirinač, mleveno meso, beli luk, začinsko bilje, so i biber. Dodajte prženo povrće koje ste odvojili. Sve dobro izmešajte. Od ove mešavine mlevenog mesa formirajte ćuftice i stavite ih u posudu za pečenje preko njih prelijte sos koji ste skuvali sa šargerpom i lukom.
Ubacite posudu za pečenje u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 45-50 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne ćufte od pasulja.
Pročitajte i kako se prave ćufte zapečene sa kačkavaljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Kreker sendviči sa mlevenim mesom - slavsko predjelo koje se brzo sprema
Krompir rolnice punjene piletinom
Kulinarski trikovi za savršena jela od testenina
Recept za domaće zemičke za burgere