Sastojci:
Za rolnice:
- 2 velike tikvice
- 200 g tofua (običnog)
- 2 kašike suvog kvasca
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka (zgnječen)
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica sušenog origana
Za paradajz sos:
- 1 konzerva seckanog paradajza (400 g)
- 1 kašika paradajz paste
- 1 crni luk, sitno isečen
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 kašičica origana
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
Ove rolnice od tikvica u paradajz sosu su sjajan način da obogatite jelovnik zdravim i ukusnim obrokom, a pritom su jednostavne za pripremu. Bilo da ih poslužite samostalno ili uz hrskavi hleb i osvežavajuću salatu, sigurno će postati jedno od omiljenih jela u vašem domu.
Tikvice oprati i iseći na tanke duge trake. Lagano ih posoliti i ostaviti 5-10 minuta da puste vodu. Potom ih obrisati papirnim ubrusom.
U činiji izgnječiti tofu viljuškom ili ga usitniti u blenderu. Dodati kvasac, limunov sok, maslinovo ulje, zgnječeni beli luk, origano, so i biber. Dobro promešati da se svi sastojci sjedine. Na svaki listić tikvice staviti kašičicu nadeva i pažljivo urolati. Poređati rolnice u pleh za pečenje.
Na maslinovom ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodati seckani paradajz iz konzerve, paradajz pastu, origano, so i biber. Kuvati na srednjoj vatri 10 minuta uz povremeno mešanje, dok sos ne postane gust i aromatičan. Preliti rolnice pripremljenim paradajz sosom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta. Zatim uključiti opciju roštilja u rerni i peći još 10 minuta dok rolnice ne porumene.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.