Sastojci:
- 4 srednje tikvice, oko 1 kilogram
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3-4 čena sitno narendanog belog luka
- 1/4 do 1/2 kašičice tucane paprike
- 2 srednja paradajza, iseckana, oko 350 grama
- 120 g rendanog parmezana, ili biljnog sira
- 240 g listova bosiljka, iskidanih na komade
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- 2 kašičice hladne vode
- 1 avokado, isečen na trake
- pesto od bosiljka, po želji
- so, po ukusu
Recept za nudle od tikvica, omiljeno jelo Ane Ivanović:
Kako biste napravili nudle od tikvica, prvo očistite i isecite tikvice na dugačke trake poput špageta. Dodajte maslinovo ulje, beli luk i tucanu papriku u veliki, duboki tiganj. Uključite srednju vatru. Kada ulje počne da cvrči, dodajte nudle od tikvica.
Promešajte nudle od tikvica hvataljkom za testeninu i pržite dok ne budu al dente — trebalo bi da omekšaju, ali da i dalje budu hrskave - 5 do 7 minuta. Dok se prže, nastavite da mešate.
Nakon toga umešajte paradajz, bosiljak i parmezan, pa pržite jedan minut. Koristite hvataljku za testeninu da prebacite rezance, paradajz i bosiljak u posudu za serviranje. Ostavite tečnost u tiganju.
Ostatak tečnosti u tiganju pustite da proključa. U maloj posudi pomešajte kukuruzni skrob i hladnu vodu, pa ih umutite u ključalu tečnost. Kuvajte uz mućenje dok se tečnost ne zgusne u sos, oko 1 minut. Probajte sos i začinite solju.
Prelijte sos preko tikvica, paradajza i bosiljka. Dodajte zatim pestosos, iseckani avokado, još parmezana po želji i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i nudle od tikvica sa morskim plodovima
Pročitajte kako se pravi prolećna posna čorbica sa rezancima od tikvica
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini