Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • 200 g brašna
  • 2 jajeta
  • 5 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli
Tikvice su vrlo zdrave, evo zašto treba da ih jedete.

Tikvice su vrlo bogate magnezijumom, koji je koristan za funkcionisanje srca i nervnog sistema. Pored toga pomaže i da se telo odbrani od virusa. Ovo povrće sadrži i kalijum, koji pozitivno utiče na krvni pritisak. Bogate su vlaknima, pa time pozitivno deluju na holesterol. S obzirom da obiluju Omega-3 masnim kiselinama i karotenima koji imaju protivupalna svojstva, korisne kod gihta, jer opuštaju bolove u zglobovima, pa su korisne i kod reumatoidnog artritisa. Bogate su i vitaminom C.

Recept za kuvanje korak po korak:

Kako biste napravili vazdušaste vafle, tikvice oljuštite i narendajte na krupno rende. Jaja razbijte u rendane tikvice, posolite, dodajte pavlaku i brašno. Sve dobro izmešajte. Ako tikvice puste sok i testo postane tečno, onda morate dodati još malo brašna.

Zagrejte aparat za vafle i za prvi prvi put lagano premažite površinu uljem. Stavite odgovarajuću količinu pripremljenog testa, zatvorite aparat i pecite vafle dok ne budu gotovi.

Ove vafle je najbolje servirati odmah nakon pečenja, tada će spolja biti hrskavi, a iznutra mekani. Servirajte vafle sa pavlakom ili drugim sosovima. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i banana vafle, koje će deca obožavati.

Pročitajte kako se prave belgijski vafli sa rumom

BONUS VIDEO

Recept za domaću pletenicu sa šećerom Izvor: Recept za domaću pletenicu sa šećerom

StvarUkusa