Počastite se lazanjama na malo drugačiji način. Umesto mesa stavite tikvice i dobićete potpuno novo jelo drugačijeg ukusa. A ukoliko ste ljubitelji italijanskih specijaliteta isprobajte i recept za kanelone. Kako bi vam lazanje uspele svaki put pridržavajte se ova 3 pravila.
Sastojci:
- 2 pavlake u čaši
- 250g kačkavalja gauda
- 40g parmezana
- 1 veća tikvica
- 250g kora za lazanje
Priprema:
Parmezan, gaudu i pavlaku dobro promešajte u jednoj činiji da dobijete ujednačenu smesu. Tikvice isecite na tanke listiće po dužini.Kore za lazanje potopite kratko u toploj vodi da omekašaju. Pleh u kom ćete peći malo podmažite pa ređajte prvo kore, fil, pa tikvice, tako do utroška materijala.
Ukoliko ne volite ručak bez mesa, možete dodati mleveno meso ili piletinu između slojeva.