Marinirana piletina kuvana u pivu je ručak koji će obožavati cela porodica. Možete da poslužite sa pire krompirom, pirinčem ili makaranoma. Slaže se uz sve, a sočna je, nije suva nimalo. Ako niste ljubitelj da vam se meso kuva u alkoholu, možete da prelijte bujonom umesto sa pivom. Već smo nekoliko puta naglasili kako je dobro da imate bujon u zamrzivaču, ali ako nemate nije problem. U ključalu vodu sipajte kocku supe i vaš bujon je spreman.
Sastojci:
- 6 pilećih filea
- so, biber, mlevena paprika, korijander
- maslinovo ulje
- 3 štapa celera
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2-3 šargarepe
- 3 lovorova lista
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1 kašičica suvog peršuna
- 355 ml piva
Još:
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike vode
Priprema:
Pileći file začinite, pa prelijte maslinovim ulje. Rukama lepo utrljajte marinadu, a zatim pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Iseckajte sitno povrće, pa na malo ulja ispržite meso. Izvadite meso, dodajte malo putera, a zatim propržite crni i beli luk, pa dodajte celer i šargarepu. Posolite, pa kada se povrće prodinsta vratite meso. Stavite lovorov list i još malo začinite, pa sipajte pivo. Poklopite i kuvajte još 15 minuta. Nakon toga okrenite piletinu, poklopite i kuvajte još 10 minuta.