Kako nam dolaze sve hladniji dan, dobro će doći recept za jelo, koje osim što se izdvaja po svojoj jačini, dovoljno je i izdašno. Jedno od takvih jela je i kon karne, zaljućeno juneće mleveno meso ili piletina sa pavlakom i povrćem. Ovaj recept potiče iz 16. veka, meksički je specijalitet i u prevodu znači čili sa mesom. Osim ljutih paprika, koje možete da izostavite ako ih ne jedete, idu i šargarepa, kukuruz i paradajz. Zbog pavlake meso biva sočnije i mekše od bilo kog drugog. Ovo popularno jelo Latinske Amerike pravi je izbor za vas, ako volite pikantna i aromatična jela, koje kada bude spremno možete servirati uz pirinač i parče vašeg omiljenog hleba.
Sastojci:
- 3 pileća prsa
- 3-4 šargarepe
- 1 konzervirani kukuruz
- 2 paradajza
- čili paprika (po izboru)
- 200 g pavlake
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice crnog bibera, kurkume, belog luka u prahu
- 1/2 kašičice paprike
Priprema: