1 SASTOJAK DAJE POSEBAN UKUS BEŠAMELU: U rerni zapecite slaninu, spanać i pečurke i prelijete poznatim umakom

Kada želite nešto ukusno, a brzo i lako, mi predlažemo da zapečete slaninu, pečurke i spanać i prelijte bešamel sosom.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Nema inspiraciju šta da kuvate? Ne jede vam se musaka, punjenje paprike, sarma, pasulj... Hteli biste da probate nešto jednostavno, a ukusno. Mi vam predlažemo da napravite odlično jelo sa pečurkama, spanaćem i slaninom preliveno bešamel sosom. Specifičan ukus daje sir koji ste dodali u bešamel, ali i kojim ste posuli jelo. 

Sastojci:

  • 300 g spanaća 
  • 300 g šampinjona 
  • 200 g slanine 
  • 1-2 štapa mladog luka 
  • 4-5 čena belog luka 
  • 2 kašike brašna 
  • 50 g putera 
  • 700 ml mleka 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 40 ml masti 

Priprema:
Iseckajte mladi i beli luk, pa propržite. Dodajte seckanu slaninu, pržite 5 minuta, a zatim i pečurke, nakon 10 minuta i spanać. Pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Dobijenu smesu sipajte u podmazanu tepsiju. Istopite puter sa malo masti. Dodajte brašno i propržite minuta dva. Zatim sipajte mleko i kuvajte na laganoj vatri oko 2 minuta. Posolite, pobiberite i začinite muškatnim oraščićem. Sklonite sa vatre i dodajte rendani sir (50 g). Promešajte i sipajte preko povrća i slanine. Pospite preostalim rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta.