PILETINA U KREMASTOM SOSU ZA MANJE OD POLA SATA: Uz jednostavan trik meso će biti krckavo spolja, a meko iznutra 

Piletinu u sosu od sira možete da jedete za večeru, ali i za ručak.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Kada želite nešto na brzinu, ali želite i da to jelo bude ukusno, spremite piletinu u sosu od sira. Za ovaj recept vam treba zdenka sir, ali može i neki po vašem izboru. Pravi se za manje od pola sata, a možete da služite sa nekom salatom

Sastojci:

  • 700 g belog mesa 
  • 3 čena belog luka 
  • 500 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g belog sira 
  • 80 g brašna 
  • majčina dušica
  • peršun

Priprema:

Meso isecite na trake, i uvaljajte u brašno koje ste posolili, pobiberili i začinili majčinom dušicom. Na masti propržite meso, zatim dodajte seckani beli luk, pa posle par minuta i pavlaku. Poklopite i ostavite 3 minuta na laganoj temperaturi. Stavite sir i opet poklopite i ostavite još nekih 5 minuta. Na kraju pospite peršunom.