KREMASTA PILETINA SA POVRĆEM U BEŠAMEL SOSU: Sočniju niste jeli, zaboravićete na lazanje čim je okusite

Ne morate uvek spremati na isti način, zapecite piletinu sa povrćem u bešamel sosu i bićete vrlo zadovoljni krajnjim rezultatom.

Printscreen/YT/Efsane Tarifler

Ako razmišljate šta danas da spremate, onda je tu recept za najsočniju i najkremastiju piletinu koju ste ikad jeli. Pomešajte je sa povrćem u tiganju, dobro začinite, pa sve izručite u tepsiju. Biće vam potreban i bešamel, kako biste premazali njime meso, a onda još samo narendajte kačkavalj da bi piletina bila mekana kada je izvadite iz rerne. Ovakav način pripreme sigurno će vam se svideti, a izbećete uvek klasičan način pripreme. Piletinu možete poslužiti za ručak ili večeru, a nakon toga zasladite se kuglicama od ratluka.

Sastojci:

Za piletinu sa povrćem:

  • 1 kg pilećih prsa
  • 1 luk
  • 2 crvene paprike
  • 4 zelene paprike
  • 4 paradajza
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika paradajz sosa
  • 500 g mešanog povrća (kukuruz, grašak i krompir)
  • 1 šolja vrele vode
  • začinska paprika
  • majčina dušica

Za bešamel sos:

  • 3 kašike putera
  • 4 kašike brašna
  • 4 šolje mleka

Još:

  • 200 g kačkavalja

Priprema:

Stavite luk u nauljen tiganj i ostavite da se dinsta, pa mu dodajte sitno iseckanu papriku, a zatim i piletinu isečenu na komade. Mešajte dok se kuva, pa dodajte i samleveni paradajz, sos, začine i mešano povrće. Sipajte vrelu vodu i ostavite da se sve još malo krčka. Pomešajte sve sastojke za bešamel sos u šerpi, pa skuvajte. Izručite piletinu sa povrćem u tepsiju, premažite bešamel sosom i još izrendajte kačkavalj. Pecite u rerni na 180°C oko pola sata.