ZAPEČENE ĆUFTE SA PEKARSKIM KROMPIROM: Izdašne i zasitne, a jeftine - isprobajte recept za najsavršenije kuglice od mesa

Zapečene ćufte sa krompirom su bolji izbor od klasičnih.

Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom ste pravili često, ali zapečene sa povrćem i pekarskim krompirom obavezno isprobajte. Namirnice koje su vam potrebne nisu skupe, a dobićete ručak za celu porodicu koji će svi obožavati. 

Zanimljiv paradajz sos i pekarski krompir su dobitna kombinacija sa zapečenim ćuftama. Nakon ovako ukusnog obroka, počastite se fenomenalnim kolačem, a naš predlog su bajadere sa kokosom

Sastojci:

  • 600 g mlevenog mesa 
  • 2 crna luka 
  • 3 šargarepe 
  • 3 krompira 
  • 300 ml paradajz soka 
  • 50 g prezli
  • 2 jajeta 
  • 100 ml vode 
  • začinska parika, kumin, majčina dušica 

Priprema: 

Pomešajte mleveno meso sa 1 crnim lukom, isečenim na veoma sitne komade. Dodajte jaja, prezle, so, biber i ostale začine. Napravite ćufte i kratko ih propržite. Izvadite ćufte i u istom tiganju propžite preostali crni luk i šargarepu isečene krupnije. Krompir isecite na velike kocke i dodajte ga povrću. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite da se krčka na tihoj vatri 10 minuta. Dodajte paradajz sos i vodu. Ostavite 2 minuta na umerenoj vatri. Ćufte poređajte u pleh i prelijte sosom i krompirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta.