PILETINA U KREMASTOM SOSU: Ovaj umak je još bolji od bešamela jer se u njega dodaje senf i 2 vrste sira 

Ako nemate inspiraciju za kuvanje, obavezno isprobajte piletinu u sosu od mleka i senfa.

Printscreen/YT/savurosTV

Odličan ručak za celu porodicu koji možete poslužiti sa pire krompirom i salatom. Ispecite belo meso, a zatim dodajte umak koji ste napravili slično kao bešamel, samo što je ovaj gušći i dodaje se senf na kraju. Ukus je neverovatan, a priprema je prelaka. Uspeva i domaćicama koje su tek počele da kuvaju, a žele da oduševe svojim kulinarskim sposobnostima.  

Sastojci:

  • 6 pilećih filea 
  • 50 g parmezana
  • 75 g putera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1,5 kašika senfa 
  • 100 g tvrdog sira
  • 180 ml mleka
  • 30 g brašna

Priprema:

Meso isecite na tanje šnicle, posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Stavite u blago nauljenu tepsiju i pecite na 190°C oko 20 minuta. Puter istopite, pa dodajte brašno i mleko. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Sklonite sa vatre, pa dodajte parmezan, rendani sir i lepo sjedinite. Zatim dodajte beli luk, senf, so i biber. Dobro promešajte, pa sipajte preko mesa. Pecite na istoj temeperaturi još 25 minuta.