Odličan ručak za celu porodicu koji možete poslužiti sa pire krompirom i salatom. Ispecite belo meso, a zatim dodajte umak koji ste napravili slično kao bešamel, samo što je ovaj gušći i dodaje se senf na kraju. Ukus je neverovatan, a priprema je prelaka. Uspeva i domaćicama koje su tek počele da kuvaju, a žele da oduševe svojim kulinarskim sposobnostima.
Sastojci:
- 6 pilećih filea
- 50 g parmezana
- 75 g putera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1,5 kašika senfa
- 100 g tvrdog sira
- 180 ml mleka
- 30 g brašna
Priprema:
Meso isecite na tanje šnicle, posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Stavite u blago nauljenu tepsiju i pecite na 190°C oko 20 minuta. Puter istopite, pa dodajte brašno i mleko. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Sklonite sa vatre, pa dodajte parmezan, rendani sir i lepo sjedinite. Zatim dodajte beli luk, senf, so i biber. Dobro promešajte, pa sipajte preko mesa. Pecite na istoj temeperaturi još 25 minuta.