Neverovatan spoj mlevenog mesa i kupusa. Do sada sigurno niste ovako pravili pohovane šnicle. Mleveno meso i kupus su odlični kada se pravi sarma, ali obavezno isprobajte i ovaj recept. Podsećaju na bečke šnicle izgledom, a ukusom su možda i zanimljivije. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, ali sa dobro poznatim sastojcima, ovo je recept za vas.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 1/2 kašičice soli
- biber i začinska paprika po ukusu
- 3 manja crna luka
- 80 ml mleka
Za poh:
- 3-4 jajeta
- 100 g brašna
- 1 kašika skroba
- 1/4 kašičice soli
- prezle
Priprema:
Kupus skuvajte da listovi omekšaju i odvojite ih. U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, mleko i začine. Svaki list kupusa premažite sa mesom i zatvorite lepo. Prvo savijte malo ivice kupusa, pa preklopite. Umutite jaja, brašno, so i skrob pomešajte. Kupus sa mesom uvaljajte prvo u brašno, jaja, pa na kraju prezle. Pržite u malo ulja.