PEČENE PAPRIKE SA KOBASICAMA: Gurmansko jelo koje će svakoga zasititi, a zbog jaja će ukus biti bolji

U pečeno povrće dodajte kobasite i jaja i dobićete najbolji ručak.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Kaloričan ručak za celu porodicu. Raznovrsno povrće, jaja i kobasice u ovakvoj kombinaciji su neverovatno ukusni. Ako ne volite da jedete npr. patlidžan ovako pripremljen će vas oduševiti. Pečene paprike su svima omiljena salata iz zimnice i zato su neizostavne u svakom jelu. Poslužite sa vrućim domaćim lepinjama kako biste mogli da ih umačete u saft. 

Sastojci:

  • 700 g kobasice 
  • 6 jaja 
  • 1 mladi luk 
  • 1/2 praziluka 
  • 2 pečena patlidžana 
  • 4-5 pečenih paprika 
  • 3 rendana paradajza

Priprema: 
Pržite kobasicu u tiganju na malo zagrejanog ulja 3 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Nakon što izvadite kobasicu, dodajte još malo ulja i u njemu pržite seckani crni luk i praziluk. Dodajte pečene paprike, pečeni patlidžan krupnije isečen. Poklopite i ostavite da se krčka 5 minuta na laganoj vatri. Narendajte paradajz i dodajte ih u tiganj. Začinite po želji. Kada voda iz paradajza ispari, posle 7-8 minuta ređajte kobasicu isečenu na komade, a između svakog komada kobasice razbijte 1 jaje. Posolite svako jaje i pospite začinskom paprikom. Poklopite i ostavite na umerenoj vatri oko 8 minuta.